Haber

ABD’de bir tuhaf saldırı: Ninja kılıcıyla dehşet saçtı

Yayınlanma:
02.10.2021- 10:10

/ Son Güncelleme:
02.10.2021 – 10:17

ABD’nin Kaliforniya eyaleti dehşeti yaşadı. Ninja kıyafetleri giyen bir adam Los Angeles’ın kuzeyindeki bir havaalanındaki ABD Özel Kuvvetleri birilklerine kılıçla saldırdı.
Bir kişi kılıçla, bir kişiyi ise fırlattığı kaya ile yaraladı.
35 yaşındaki saldırganın adının Gino Rivera olduğu ve kaçarken yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.
Los Angeles’ın 100 mil kuzeyindeki Mojaeve Çölü’nde bulunan Inyokern Havalima’nına düzenlenen saldırının 18 Eylül’de gerçekleştiği belirtildi.
Gece 1 sularında ninja kıyafeti giyen ve büyük bir kılıcı olan saldırgan durması yönündeki ikazları dinlemeyerek kılıcıyla saldırıya geçti. İki kişiye saldıran adam kaçmaya başladı. Kılıcını düşüren adam sonunda polis memurları tarafından yakalandı.

Pentagon’un resmi yayın organı Stars ve Stripes tarafından kamuoyuna sunulan tuhaf olay 18 Eylül’de olmasına rağmen uzun bir süre kamuoyundan gizlendi. Ancak daha sonra sosyal medyada ortaya çıkan doğrulanmamış bir askeri olay raporuyla gündeme geldi.
Olay raporu
Haber Global’in elde ettiği bilgiye göre raporda “SSG” olarak anılan bir ordu kurmay çavuşunun, havaalanında hangarın yakınında sigara içerken ninja kıyate giymiş kimliği belirsiz bir kişiyi gördüğü belirtiliyor. Rapora göre saldırgan “Kim olduğumu biliyor musun?” dedi. SSG ise “Hayır” yanıtını verdi. Ninja kıyafetli adam bunun üzerine “Ailem nerede biliyor musun?” diye sordu. SSG ise “Hayır” dedi. Bunun üzerine saldırgan çavuşun üzerine kılıcıyla atıldı. SSG otoparka doğru kaçtı, çitten atladı ve havaalanının idari binasına girdi.
Binanın tüm kapıları kilitlenerek 911 arandı. Ninja kıyafetli saldırgan ise o sırada kapıları ve pencereleri tekmeleyip yumrukluyordu. Bir süre sonra adam ortadan kayboldu. Döndüğünde elinde koca bir asfalt blok vardı. Binanın penceresine bloğu fırlattı ve içerdeki bir kişiyi yaraladı.

Saldırgan etkisiz hale getirilirken iki kişinin hafif yaralandığı ve dikiş atılarak taburcu edildiği öğrenildi.
Saldırganın cinayete teşebbüs, ölümcül silahla saldırı, tutuklamaya direnmek, vandalizm gibi bir dizi suçlamayla karşı karşıya öğrenildi. Adamın neden böyle bir saldırı düzenlediği konuşu ise halen sır.

 
Kaynak: Haber Global

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu